Vleesverwerkend bedrijf

Ovadis maakt van een verplichte waterstudie een opportuniteit voor het bedrijf

Een opgelegde waterstudie, een vervelende bijzaak? Een administratieve rompslomp? Alweer een extra verplichting? Ovadis zorgt ervoor dat u er ook écht iets aan hebt! Naast de uitvoering van het verplichte studiewerk zorgen we er bij Ovadis ook voor dat u zelf iets leert uit het geleverde onderzoek. Krijgt u uw waterbalans maar niet gesloten? Kent u de efficiëntie van uw waterproductiestation eigenlijk niet echt? Ovadis zal de deur niet achter zich toetrekken zonder antwoord op deze vragen. Ovadis keert een opgelegde verplichting om in een opportuniteit. Om uw waterstromen op uw bedrijf beter te leren kennen en ook na de afgifte van het verplichte studiewerk met een correcte kennis van waterzaken verder te kunnen werken. Hiervan getuigt ook Patsie Puype, milieucoördinator van een vleesverwerkend bedrijf:

Met een periodiek terugkerende verplichting om onze waterbalans uit te klaren en besparende maatregelen te onderzoeken, zagen we dit na een tijdje als een verplicht nummer, waar we elke keer veel tijd en geld aan zagen verloren gaan, maar weinig uit leerden. Ovadis gooide het over een andere boeg. De tellers en onderlinge verbanden werden nauwgezet geschematiseerd en de cijfers erin gebracht. Er diende gepuzzeld en aangepast te worden, maar uiteindelijk bleek het geheel ook eens te kloppen. Hoewel er op dat moment minder werd ingezoomd op de eigenlijke waterbesparende mogelijkheden, was de basis eindelijk gelegd. En net dat laat ons toe om de grotere of afwijkende waterverbruikers sneller te identificeren en bij waterbesparingen het resultaat ook te kunnen opvolgen!’